DEN HAAG - In een strafrechtelijk onderzoek naar de productie van vals geld deed de regionale recherche vanmorgen een instap in een woning in Den Haag. Een 31-jarige man uit Den Haag werd aangehouden.

Tijdens de instap werd een werkende productielijn voor het maken van vals geld aangetroffen. Daarnaast trof de recherche een grote hoeveelheid valse bankbiljetten aan, samen met een automatisch vuurwapen en munitie. De 31-jarige Hagenaar werd als verdachte aangehouden.

Het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) van de eenheid Den Haag startte dit onderzoek naar aanleiding van een Europees Onderzoeksbevel vanuit Duitsland en Oostenrijk.

Internationaal Rechtshulp Centrum
Een Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) is een regionaal samenwerkingsverband tussen het Openbaar Ministerie en de politie. Samen vormen zij het nationaal netwerk voor internationale rechtshulp. Een IRC is voor politie en justitie het aanspreekpunt op het gebied van internationale rechtshulp. Voor meer informatie over het Internationaal Rechtshulp Centrum, klik hier.