DEN HAAG - Drie minderjarigen die afgelopen weekend zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een fatale steekpartij in Den Haag zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hun voorarrest met 14 dagen verlengd. Een 39-jarige man overleed vrijdagavond nadat hij was neergestoken.

De steekpartij gebeurde op de Doctor H.E. van Geldererf. De aanleiding is nog onderwerp van onderzoek. De drie worden verdacht van het op straat slaan en schoppen van de man en een 41-jarige vrouw. De man werd ook gestoken, als gevolg waarvan hij is overleden.

Later in de nacht werden drie minderjarige verdachten aangehouden. Het gaat om twee meisjes van 15 en 17 jaar en een 17-jarige jongen. Zij zitten vanwege het onderzoek vast in beperkingen, wat betekent dat ze met niemand contact mochten hebben behalve met hun advocaat.

Grote zorgen

Het Openbaar Ministerie en de politie maken zich grote zorgen over het gebruik van wapens door jeugdigen. Sommigen dragen messen bij zich alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ze menen zich te moeten weren tegen de buitenwereld, maar een mes dat wordt meegenomen ter verdediging kan ook snel worden ingezet als aanvalswapen.