DEN HAAG - De politie heeft dinsdag 11 april vijf jongens aangehouden op verdenking van het plegen van straatroven en openlijke geweldpleging. Vier verdachten zijn vanmorgen vroeg aangehouden in hun woning. Het gaat twee 14-jarigen uit Den Haag en twee 15-jarigen uit Voorburg en Monster. Een 12-jarige jongen uit Den Haag is zelf naar het bureau gekomen.


Op zondagavond 15 januari werd bij de tramhalte bij Hollands Spoor een 13-jarige jongen uit Den Haag beroofd door meerdere jongens. De jongens gingen er met zijn tas vandoor. Twee dagen later werd op dezelfde locatie een 20-jarige man beroofd. Donderdag 2 februari werd een 14-jarige Hagenaar door meerdere jongens mishandeld op de Hobbemastraat. De openlijke geweldpleging bleek opgenomen te zijn en werd later gedeeld op social media.

De politie kwam de verdachten op het spoor door camerabeelden en doet nog verder onderzoek naar andere verdachten. De straatroven en openlijke geweldpleging werden gepleegd in wisselende samenstelling. Na de aanhoudingen werden de woningen doorzocht. Er werden diverse goederen in beslaggenomen voor verder onderzoek.