DEN HAAG - Met de voorgedragen benoeming per 15 juli van Karin Krukkert tot politiechef en de benoeming per 1 juni van Tolga Koklu tot plaatsvervangend politiechef is de eenheidsleiding van de Eenheid Den Haag deze zomer weer op volle sterkte.


‘Na een heel mooie periode in de Eenheid Rotterdam ben ik ontzettend blij met mijn overstap naar de Eenheid Den Haag’, reageert Karin (55), die ernaar uitkijkt weer aan de slag te gaan in de eenheid waar ze eerder al zo’n 25 jaar werkte. ‘Afscheid nemen valt me wel zwaar. In Rotterdam heb ik de afgelopen jaren echt mogen ervaren wat het politiewerk zo mooi maakt: dat je het alleen samen kunt doen, op een warme en collegiale manier. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook in de Eenheid Den Haag, samen met alle collega’s en met veel plezier, een waardevolle bijdrage kan leveren aan zowel een veilige samenleving als aan een eenheid waarin collega’s zich veilig en mee verbonden voelen.’

Karin werkt sinds januari 2017 als hoofd Operatiën van de Eenheid Rotterdam, waar zij in oktober 2019 werd benoemd tot plaatsvervangend politiechef. Voor zij in deze eenheid toetrad tot de eenheidsleiding vervulde zij al diverse leidinggevende functies binnen de Eenheid Den Haag, onder meer als teamchef bij de Haagse bureaus Segbroek en Jan Hendrikstraat, waarnemend adjunct-directeur van (het toenmalige) Haaglanden IV en als sectorhoofd in Den Haag Centrum. Op 25 juli start Karin in haar nieuwe functie.

Korpschef Henk van Essen feliciteert Karin van harte met haar benoeming: ‘Karin omschrijft zichzelf als een leidinggevende die het iedere dag weer een beetje beter wil doen voor de samenleving en de mensen in de organisatie. Een prachtige drijfveer voor een politiechef. Ik wens haar namens de korpsleiding veel succes in haar nieuwe rol in de eenheid waar ze ooit ook haar politieloopbaan begon.’

Tolga Koklu plaatsvervangend politiechef

Ook Tolga Koklu (53) is geen onbekende in de Eenheid Den Haag, waar hij sinds 1 januari 2022 werkt als hoofd Operatiën. Daarvoor werkte hij al ruim anderhalf jaar als toegevoegd lid bij de eenheidsleiding. ‘Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en zal me ook in mijn nieuwe rol blijven inspannen voor de veiligheid in de Eenheid Den Haag en voor onze collega’s’, reageert Tolga op zijn benoeming tot plaatsvervangend politiechef. Tot de komst van Karin neemt hij eveneens de functie van politiechef waar. Namens de korpsleiding feliciteert Henk hem met zijn nieuwe rol.

Voor Tolga toetrad tot de eenheidsleiding was hij onder andere sectorhoofd van district Den Haag West, operationeel specialist E in district Den Haag Zuid, teamchef in Delft en bij de Politieacademie. Daarnaast volgde hij gedurende vier jaar het International Management Development (IMD-)traject en was hij senior strategisch adviseur voor de internationale politiesamenwerking tussen Duitsland en Nederland en programmamanager bij de Europese Politieacademie in Boedapest.