DEN HAAG - Op de Vreeswijkstraat is in de avond van 10 maart in een woning een drugslab aangetroffen nadat de brandweer naar een koolmonoxidemelding was gegaan. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rond 18.00 uur was de brandweer aanwezig bij een woning na een koolmonoxidemelding. In de woning werd ook daadwerkelijk koolmonoxide (CO) gemeten. Toen zij de naastgelegen woning wilden alarmeren werd een in werking zijn drugslab aangetroffen. In verband met de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen zijn de omliggende woningen tijdelijk ontruimd. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is vervolgens opgeroepen om verder onderzoek te doen. Nadat er sporenonderzoek was gedaan, is begonnen met het ontmantelen van het drugslab. De ontmanteling wordt vandaag verder afgerond.

Getuigenoproep
De recherche doet verder onderzoek naar de verantwoordelijken van het drugslab. Er is op dit moment nog niemand aangehouden. Getuigen die informatie hebben wordt verzocht zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op. De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u op onze website.