DEN HAAG - De politie heeft zondag een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling op de Parallelweg in Den Haag. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw zwaargewond.


Vrijdag 12 januari kreeg de politie rond 5:15 uur in de ochtend een melding dat er een gewonde vrouw lag in de bosjes bij de Parallelweg, nabij het Haags Openbaar Vervoer Museum. Ze bleek slachtoffer te zijn geworden van een zware mishandeling en is vervoerd naar het ziekenhuis. Na grootschalig onderzoek van de politie kon er zondag 14 januari een 30-jarige verdachte worden aangehouden op verdenking van mishandeling van de jonge vrouw. De man zit in beperkingen en zal woensdag worden voorgeleid aan een rechter-commissaris

Getuigen gezocht

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de mishandeling rond 3:20 uur heeft plaatsgevonden. Rond 5:15 uur werd melding gedaan door iemand die haar had gevonden. Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen die in de tussenliggende tijd in de omgeving van het incident zijn geweest. Op bewakingsbeelden is te zien dat er meerdere personen in dit tijdsbestek nabij de plek van de mishandeling zijn geweest. Was u in de nacht van donderdag 11 januari en vrijdag 12 januari tussen 3:00 en 5:00 uur in de omgeving van de Parallelweg, nabij het Haags Openbaar Vervoer Museum? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via M.: 0800-7000. Tippen kan ook via onderstaand tipformulier.