DEN HAAG - In de Wenckebachstraat werd op vrijdagavond 23 juni rond 20.40 uur een 41-jarige man uit Den Haag neergeschoten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie startte direct een groot onderzoek. Meerdere eenheden werden ingezet om de daders te vinden. Ondanks de massale inzet konden de verdachten niet worden achterhaald.


Het slachtoffer reed in zijn lichtblauwe Renault Twingo in de Wenckebachstraat vlakbij de kruising met de Noordpolderkade, toen hij van dichtbij werd neergeschoten. Dit gebeurde door vermoedelijk twee personen die reden op een motor. De motor is daarna gevlucht in een vooralsnog onbekende richting. Ondanks de inzet van meerdere hulpdiensten die binnen enkele minuten al ter plaatse waren, mocht reanimatie niet meer baten. Er is vervolgens een plaats delict gemaakt en rechercheurs hebben de hele nacht onderzoek gedaan.

Naar aanleiding van het schietincident is onder leiding van de officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. De politie onderzoekt verschillende scenario’s.

Twee verdachten

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er in ieder geval sprake moet zijn geweest van twee personen. Getuigen maakten melding van een wegrijdende motorfiets waarop twee opzittenden zaten die mogelijk iets met de zaak te maken kunnen hebben.

Heeft u een tip of informatie?

De politie is dringend op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten over het schietincident in de Wenckebachstraat in Den Haag. Was u getuige? Hebt u bijvoorbeeld camerabeelden gemaakt of zijn er camerabeelden opgenomen door bijvoorbeeld uw videodeurbel rond het tijdstip van het schietincident? Deel deze dan met de politie via het onderstaande tipformulier. U kunt ook bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven en een tip delen? Bel dan met M. via 0800-7000.