LEIDEN - Bij het steekincident dat vanmorgen rond 09.30 uur plaatsvond in een pand aan de Oude Rijn is een 66-jarige man uit Leiden overleden. Twee andere slachtoffers raakten gewond, waarvan een ernstig. De politie is een grootschalige zoekactie gestart en zoekt getuigen.


Rond 09.25 uur kwam een man het pand binnen. Om nog onduidelijke redenen heeft hij de slachtoffers neergestoken en is daarna gevlucht. Bij het steekincident raakte de 66-jarige man dusdanig gewond dat hij aan zijn verwondingen overleed, twee anderen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De overige mensen die in het pand aanwezig waren tijdens het steekincident, zijn opgevangen en krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Signalement verdachte

Er is direct een grootschalige zoekactie gestart naar de verdachte. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur, kort haar en een baardje. Hij draagt een blauw t-shirt, donkerkleurige broek en een zwarte pet. Hij is vermoedelijk gewond aan zijn hoofd. Als u de verdachte ziet, benader deze niet zelf maar waarschuw direct de politie via 112.

De politie doet er alles aan om de verdachte te vinden. Heeft u vanochtend iets gezien in de omgeving van het pand aan de Oude Rijn in Leiden of heeft u camerabeelden? Neem dan contact op met ons via 0800-6070, 0900-8844 of anoniem naar M. 0800-7000. U kunt verdere berichtgeving volgen via Politie.nl en Twitter.