DEN HAAG - Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats Is donderdagavond 25 juni aangehouden op de Zuidwal vanwege het slaan van een agent.

De verdachte zocht ruzie met een andere persoon en viel vrouwen lastig. De agent sprak de verdachte hierop aan. Daarop sloeg de verdachte de agent plotseling meerdere malen. De agent wist de verdachte onder controle te brengen, hij kreeg daarbij hulp van twee omstanders. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een bureau. De agent had pijn aan zijn gezicht en is ter controle naar het ziekenhuis gegaan.

Geweld tegen politieambtenaren

Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd, daar treden wij hard tegen op. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten hun werk kunnen doen zonder daarbij te worden gehinderd. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Ons uitgangspunt is: handen af van onze hulpverleners.

Aangifte tegen daders
Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben een hoge prioriteit en vanuit de politie wordt tegen daders altijd direct aangifte gedaan. Om die reden is tegen de verdachte een procedure ‘geweld tegen politieambtenaren’ opgestart.