DEN HAAG - De politie hield maandagmiddag 15 mei een 32-jarige man uit Den Haag aan. De aanleiding voor de aanhouding was een melding rond 12.45 uur dat er iemand met een mes op de Radarstraat liep die hard schreeuwend mensen beledigde. De verdachte zou meerdere omstanders hebben geduwd en iemand hebben geslagen. Bij zijn aanhouding ging de man hevig in verzet.


Bij de aanhouding gaf de verdachte geen gehoor aan de vorderingen van twee agenten en ging hij hevig in verzet door naar de agenten te schoppen en te slaan. De agenten waarschuwden de verdachte dat ze het stroomstootwapen gingen gebruiken. Omdat de verdachte niet meewerkte, is het stroomstootwapen ook daadwerkelijk gebruikt. Dit had niet het gewenste effect en hij zag kans om één van de agenten onderuit te halen toen ze bezig waren hem onder controle te krijgen. De verdachte wist ook het stroomstootwapen van één van de agenten uit de holster te trekken. Met inzet van nog drie agenten kon de verdachte uiteindelijk worden aangehouden.

De verdachte is heengezonden met een dagvaarding. De politie heeft meerdere getuigen gesproken. Er is na onderzoek geen mes aangetroffen.