DEN HAAG - De politie kreeg dinsdagavond 13 oktober rond 00:30 uur een melding van een slachtoffer die was mishandeld op de Laan van Wateringseveld op zijn eerste date. Het slachtoffer dacht dat hij af had gesproken met een geïnteresseerde vrouw, echter werd hij opgewacht door vijf onbekende mannen. Hij is mishandeld door de vijf en raakte daarbij lichtgewond. De politie zoekt getuigen.


Het slachtoffer kreeg via een gratis datingsite contact met de "vrouw" en dat mondde uit in een nachtelijke afspraak. Toen het slachtoffer zijn auto in de omgeving van de afgesproken plek parkeerde, liepen de vijf onbekenden direct op zijn auto af en vielen hem lastig. De mannen schopten en sloegen op het slachtoffer in en beschadigden expres zijn auto. De vijf renden daarna in onbekende richting weg en lieten het slachtoffer achter, die direct de politie belde.

Er is nog geen aangifte gedaan. Helaas zijn er op dit moment geen signalementen bekend. De verdachten zijn vijf licht getinte mannen in de leeftijd van 25 à 30 jaar.

Iets gezien of gehoord?
De politie zoekt getuigen van deze laffe daad. Hebt u de mishandeling en vernieling gezien? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Bel met 0800-7000.

Tips
Ook al was het eerste contact online nog zo goed, u weet niet wie er achter het profiel schuil gaat. Wees daarom voorzichtig op uw eerste date en hierbij geven wij u een aantal tips:

Spreek bij voorkeur overdag af;
Maak een afspraak op een plek waar meerdere mensen aanwezig zijn;
Spreek op een plek af die u goed kent en zorg dat u niet overal naartoe wordt gestuurd;
Spreek bij voorkeur af in een openbare gelegenheid of op openbare plek;
Zorg dat u direct weg kunt, als u zich niet prettig of veilig voelt.