DEN HAAG - Op de Laan van Wateringseveld is woensdagmiddag 13 september een 41-jarige man uit Den Haag neergeschoten. Later op de avond is een 18-jarige Hagenaar als verdachte aangehouden.

Het 41-jarige slachtoffer stond rond 17.30 uur voor een portiekwoning op de Laan van Wateringsveld toen hij plotseling door een man werd beschoten. De verdachte vluchtte vervolgens op een zwarte scooter. De politie startte direct een onderzoek. Later op de avond kon een 18-jarige Hagenaar als verdachte worden aangehouden. Hij zit op dit moment vast en wordt gehoord. Het slachtoffer is voor de behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die iets gehoord of gezien hebben van het schietincident. Was u getuige of beschikt u over videobeelden? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of M 0800-7000.Twee weken geleden vond er een dodelijk schietincident plaats aan de Orlandostraat, niet ver van de Laan van de Wateringseveld. De politie ziet geen verband met het schietincident van 13 september aan de Laan van Waterinsgeveld.