DEN HAAG - De politie kreeg zaterdag 1 januari rond 02.10 uur een melding van een vechtpartij tussen een aantal personen op de Raamweg in Den Haag. Kort na de vechtpartij zou een gewonde betrokkene in zijn personenauto zijn gestapt en daar op een groepje personen zijn ingereden. Eén persoon raakte hierdoor gewond, hij is vervoerd naar het ziekenhuis. Agenten hielden in de omgeving de bestuurder, een 21-jarige man uit Heerhugowaard, aan. De politie doet onderzoek.


Aan het geweldsincident ging vermoedelijk een vechtpartij vooraf tussen een paar personen. Na het vechten zou een betrokken man gewond in zijn personenauto zijn gestapt en tot twee keer toe zijn ingereden op een groepje personen daar. Getuigen gaven de politie het signalement van de dader en het kenteken van de auto door. Hierop zagen agenten de auto rijden op de Koningskade. Daar is de verdachte aangehouden. Agenten namen de auto voor onderzoek in beslag. Uit voorlopig onderzoek bleek de bestuurder niet onder invloed van alcohol of drugs.

Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. De 21-jarige verdachte zit vast en wordt gehoord.

Getuigen en camerabeelden
De politie zoekt getuigen die meer weten over dit hele geweldsincident, zowel de vechtpartij als het inrijden. Weet u iets over de aanleiding? Of zag u het incident gebeuren? Deel dan uw informatie met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook zoekt de politie camerabeelden van het hele geweldsincident dat met beveiligingscamera’s, dashcams of mobiele telefoons gefilmd is. Deze beelden kunnen gedeeld worden via deze link.