DEN HAAG - De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een incident in een woning aan de Lamarckstraat, dinsdag 6 juli omstreeks 20.30 uur. Drie nog onbekende mannen drongen daar de woning binnen.

Omstreeks 20.30 uur werd er bij de bewoner aangebeld. Op het moment dat hij opendeed en in gesprek was met de man die voor de deur stond, kwamen er opeens nog twee mannen tevoorschijn en drongen de drie de woning binnen. Afgaand op wat zij tegen de bewoner gezegd hebben, lijkt het erop dat de mannen op zoek waren naar iemand anders dan de bewoner. Net zo snel als dat zij de woning binnenkwamen, zijn zij ook weer vertrokken, zonder iets mee te nemen.

Omdat het slachtoffer direct na binnenkomst door de mannen naar de grond werd gewerkt, is er slechts een beperkt signalement bekend. De man die aanbelde was een vermoedelijk Bulgaarse man in witte schilderskleding van 25 à 30 jaar oud met een slank postuur en een lengte van ongeveer 1.72m. De tweede man was vermoedelijk eveneens Bulgaars, droeg donkere kleding en een donker petje. Hij had een donker baardje en wordt door het slachtoffer ongeveer 30 jaar oud geschat. De laatste verdachte sprak eveneens Bulgaars, had een dik postuur en donkere kleding en wordt geschat tussen 35 en 40 jaar oud. Omdat het slachtoffer zelf van Bulgaarse afkomst is, herkende hij de Bulgaarse taal waarin de verdachten spraken.

Heeft u dinsdagavond 6 juli iets gezien in de omgeving van de Lamarckstraat dat met deze zaak te maken kan hebben? Heeft u wellicht gezien waar de mannen naartoe zijn gegaan toen zij de woning verlieten en/of hoe zij zijn vertrokken? Dan komt de districtsrecherche Den Haag Zuid graag met u in contact via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.