LEIDSCHENDAM - Na een melding van een bedreiging met een vuurwapen in een winkelcentrum in Leidschendam rukte de politie met meerdere eenheden uit op donderdagmiddag 14 oktober. De verdachte, een jongen van 16 jaar oud, bleek in bezit van een nepvuurwapen.

In het winkelcentrum zou een jongen iemand bedreigd hebben met een vuurwapen. De verdachte was in het winkelcentrum samen met drie anderen. Toen agenten arriveerden, had de beveiliging van het winkelcentrum de groep benaderd en aangesproken. Na onderzoek van de agenten bleek het te gaan om een nepvuurwapen, een verdachte is aangehouden. Na een gesprek op een politiebureau mocht hij weer gaan.

Melding vuurwapen
Wanneer een melding binnenkomt van een vuurwapen, wordt zo’n melding direct opgepakt volgens de protocollen van een vuurwapenmelding. Daarbij wordt geen enkel risico genomen. Voor een agent op straat is het lastig bij zo’n melding in te schatten of het om een nepwapen gaat. Meer weten over nepwapens? Lees er hier alles over.

Wapeninleveractie
Tot en met zondag 17 oktober kan iedereen anoniem en straffeloos zijn of haar wapen inleveren op onze politiebureaus. Vuurwapens en munitie komen we ophalen, maak hiervoor een afspraak via 0900-8844. Check www.dropjeknife.nl voor informatie over het dichtstbijzijnde inleverpunt.