DELFT/ASSENDELFT - Via een handeltje in Delft kwam de politie in mei op het spoor van een illegale groothandel in erectiepillen. "Al wil je een miljoen pillen hebben," pochte de verkoper in Delft nog tegen de agent die zogenaamd kwam kopen. Dat bleek geen bluf, want in de loods in Assendelft lagen er nog eens ruim 2,2 miljoen klaar.


Toen agenten op 10 mei van dit jaar de flat in Delft binnen gingen troffen ze daar meerdere dozen met verschillende pillen aan. De verkoper was er, en ook iemand die zei dat hij alleen maar de bezorger was. Hij vertelde over een loods in Assendelft en in zijn busje lag een telefoon met de navigatie nog aan, zo kwam de politie op het spoor van de leverancier van de pillen.

Deze 32-jarige leverancier uit Wormerveer stond dinsdag in Den Haag voor de rechter. Handeltjes in legale goederen had hij al langer, sinds kort deed hij ook de pillen. "Ik was naïef, te makkelijk", vertelde hij in de rechtbank. "Ik dacht: gewoon een handeltje erbij."

"Niet voor niets gereguleerd"

De man vertelde dat hij onder druk was gezet door degene die hem de pillen leverde, dat er plots een vrachtwagen vol voor zijn loods stond terwijl hij eerder alleen een paar dozen had afgenomen. Maar de officier van justitie kon dat verhaal niet volgen. "Het klinkt niet logisch dat iemand dat zomaar bij u aflevert, het vertegenwoordigt een behoorlijke waarde. Daarbij is er geen enkele aanwijzing dat dit een aannemelijk scenario is."

De officier wees op de gezondheidsrisico's bij illegale handel in medicijnen. "Het is niet voor niets gereguleerd." Hij eiste een gevangenisstraf voor de duur van 36 maanden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Wraking

Afgelopen vrijdag stond de verkoper uit Delft al voor de rechter. Die wraakte de rechtbank. Wanneer zijn zaak verder zal worden behandeld en door wie, is nog onduidelijk.