DEN HAAG - Bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan heeft een onbekende man donderdagavond 22 februari explosief materiaal bij de portiek van de woning neergelegd en geprobeerd aan te steken. Deze poging tot het ontsteken van het explosieve materiaal mislukte, de verdachte raakte gewond aan zijn hand en ging er vervolgens vandoor. De man is weggerend in de richting van het Stuyvesantplein. Dit gebeurde rond 23.40 uur. Er is geen schade ontstaan en er is vooralsnog niemand aangehouden. De politie doet onderzoek.


Op het moment van de poging was er niemand in de woning aanwezig. De verdachte probeerde explosief vuurwerk aan te steken en op camerabeelden is te zien dat de linkerhand van de verdachte in de brand vliegt. Direct daarna vluchtte hij weg. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) hebben het explosief materiaal bestaande uit zwaar vuurwerk en een fles met brandbaar materiaal veiliggesteld. De verdachte droeg een masker en handschoenen.

Bestuurlijke maatregel

Eerder deze week op dinsdag 20 februari omstreeks 03:35 uur werd bij dezelfde woning ook al een poging tot brandstichting/teweegbrengen ontploffing explosie gedaan. Daarbij raakte niemand gewond. De politie hield twee verdachten aan, een 60-jarige man uit Rotterdam en een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel. De 17-jarige jongen is gisteren voorgeleid. De 60-jarige man is gisteren heengezonden. De gemeente Den Haag heeft na dit incident direct de woning op last van de burgemeester voor een maand gesloten. De recherche onderzoekt of beide incidenten verband houden met elkaar.