DEN HAAG - Opnieuw zijn er verdachten aangehouden voor de vechtpartij op een schoolplein in Den Haag op 27 december 2022. Het gaat om drie jongens van 14, 16 en 16 jaar oud. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun voorarrest heeft geschorst. Ze zijn onder voorwaarden weer op vrije voeten gesteld, ze blijven wel verdachte.


In Den Haag Zuidwest waren eind december meerdere geweldsincidenten, waarbij twee groepen jongeren tegenover elkaar zijn komen te staan. Op 22 december werd na een schoolfeest gevochten en gestoken in een tram, in beide groepen raakte iemand gewond. Op 27 december werd 's middags een 13-jarige jongen naar een schoolplein gelokt en zwaar mishandeld. Die avond zocht de jongen zijn belagers op bij een avondwinkel waar ze vaak hangen en stak daar een 15-jarige jongen neer.

De drie jongens die woensdag zijn aangehouden in verband met de vechtpartij op het schoolplein worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een van de verdachten is de jongen die 's avonds bij de avondwinkel werd neergestoken.

Aanhoudingen en voorarrest

Voor de verschillende incidenten zijn nu in totaal twaalf mensen opgepakt. Zeven zitten er nog vast, van de anderen is het voorarrest geschorst. Zij zijn wel nog steeds verdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Voor de vecht- en steekpartij in de tram zijn vier jongens opgepakt (één van 14 jaar en drie van 16 jaar uit Den Haag). Hun voorarrest is geschorst.

Voor de vechtpartij op het schoolplein zijn vier jongens opgepakt (één van 14 jaar en drie van 16 jaar uit Den Haag). Van drie van hen is het voorarrest vandaag dus door de rechter-commissaris geschorst, van de ander besliste de raadkamer van de rechtbank op 17 januari dat zijn voorarrest met 30 dagen werd verlengd.

Voor de steekpartij bij de avondwinkel zijn drie jongens en een vrouw opgepakt (13, 15, 17 en 31 jaar uit Den Haag). De vrouw is op vrije voeten. Voor de jongens besliste de raadkamer van de rechtbank afgelopen dinsdag dat hun voorarrest voor de tweede keer met 30 dagen werd verlengd.