DEN HAAG - De politie heeft op dinsdag 24 oktober in Rotterdam een 30- jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijk schietincident aan de Wenckebachstraat. Dit gebeurde op vrijdag 23 juni. In dit onderzoek was eerder al een 31- jarige man uit Zoetermeer aangehouden. Deze man zit nog steeds vast.

Het 41-jarige slachtoffer Murat Kücük overleed in de Wenckebachstraat aan zijn verwondingen. Het slachtoffer reed in een lichtblauwe Renault Twingo, toen hij van dichtbij werd neergeschoten. Dit gebeurde door twee personen die op een zwartkleurige motor reden. De motor is voorzien van een witkleurige kentekenplaat. De zwarte motor is daarna gevlucht vermoedelijk via de Noordpolderstraat en de Trekweg, daarna is hij nog gezien op de fietsrotonde aan de Ringelwikke in Ypenburg. Na uitgebreid onderzoek kwam deze aangehouden verdachte in beeld en kon worden aangehouden.

Beloning

Naar aanleiding van dit dodelijk schietincident is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. In dit onderzoek ligt een beloning klaar van 25.000,- euro voor de gouden tip.

Opsporingsprogramma’s en SMS- bom

Deze zaak is uitvoerig onder de aandacht geweest in de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht. In deze uitzendingen werden beelden getoond van de verdachten. In dit onderzoek is eerder een sms-bericht verzonden naar mobiele telefoons die op het moment van het dodelijk schietincident in de buurt waren. Alle informatie is nog welkom in deze zaak. Informatie delen kan via de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie kan ook worden gedeeld via het onderstaande tipformulier.