DEN HAAG - Aan de Waldorpstraat woedde donderdag 4 november rond 3.30 uur een brand in een kledingwinkel. De brandweer ontruimde daarbij 21 appartementen. Nadat de brand onder controle was, gaf de brandweer de woningen weer vrij. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek.

In hetzelfde bedrijfspand brak op 13 oktober dit jaar ook al brand uit. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide branden. Agenten doen buurtonderzoek in de omgeving van de kledingwinkel. Forensisch brandonderzoekers doen onderzoek naar de brandstichting.

Getuigen en camerabeelden gezocht
De districtsrecherche Den Haag Zuid zoekt getuigen die iets hebben gezien of gehoord van de brandstichting. Zag u in de omgeving van het pand aan de Waldorpstraat verdachte personen? Of weet u iets over de aanleiding van deze brandstichtingen? Bel dan met 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie zoekt camerabeelden uit de omgeving. Heeft u een beveiligingscamera in de omgeving hangen of een dashcam in uw auto of een ringdeurbel die beelden opnam daar? Kijk die dan uit of er verdachte personen opstaan. Deel uw beelden met de politie via deze link of bel met de districtsrecherche Den Haag Zuid via 0900-8844.


Wat doet een forensisch brandonderzoeker?
Een forensisch brandonderzoeker onderzoekt de oorzaak van een brand. Die kan technisch van aard zijn, bijvoorbeeld een kapot apparaat, maar een brand kan ook het gevolg zijn van menselijk handelen. De brandonderzoekers zoeken naar sporen tussen de brandresten en lezen zo het brandbeeld.