DEN HAAG - De hulpdiensten kregen donderdag 26 november rond 1.30 uur een melding van een brand in een portiekwoning aan de Rederijkerstraat. De brandweer kreeg de zeer grote brand op de bovenste etage onder controle. Onder leiding van de brandweer ontruimde hulpverleners omliggende woningen. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk was er op de bovenste etage een hennepkwekerij ingericht. De politie start een onderzoek.


Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Agenten maakten een ruime afzetting rondom de brandhaard. Ambulancemedewerkers controleerden een aantal bewoners, gelukkig vielen er geen gewonden. De brandweer ontruimde achttien woningen, waarvan er negen tijdelijk onbewoonbaar zijn. Hulpverleners regelden een tijdelijk onderkomen voor de getroffenen en de eerste zorg voor een aantal huisdieren. Als slachtoffer of getuige bij een groot incident, zoals deze brand, kunt u rekenen op hulp door slachtofferzorg. Bel 0900-0101 of kijk op de website van slachtofferhulp hoe zij u kunnen helpen.

Rechercheurs, onder andere forensische brandonderzoekers, onderzoeken de getroffen woning om de oorzaak van de brand te ontdekken. Daarbij onderzoeken ze of er een verband bestaat tussen de hennepkwekerij en de brand.

Forensisch brandonderzoeker
Een forensisch brandonderzoeker onderzoekt de oorzaak van een brand. Die kan technisch van aard zijn, bijvoorbeeld een kapot apparaat, maar een brand kan ook het gevolg zijn van menselijk handelen. De brandonderzoekers zoeken naar sporen tussen de brandresten en lezen zo het brandbeeld.

Informatie? Bel ons!
Heeft u informatie over deze brand? De districtsrecherche Den Haag-Zuid komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.