HENGELO / DEN HAAG - In het onderzoek naar de brandstichtingen en vernielingen bij een woning aan de A. van Duinkerkenstraat in Hengelo heeft het opsporingsteam nieuwe aanknopingspunten. De bewoners van de woning zijn voor hun eigen veiligheid elders in het land ondergebracht. Het team heeft nu aanwijzingen dat in ieder geval een van de verdachten uit de regio Den Haag komt.

Op 31 maart en 1 april werd door een nog onbekende man de woning besmeurd met verf. Op 26 april werden de vernielingen nog dreigender, toen een man een steen door de ruit gooide en het huis in brand probeerde te zetten met een molotovcocktail. Op 11 mei werd er nogmaals een steen door de ruit gegooid en op 24 mei stichtten twee personen brand bij de schutting.

Het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost besteedde in juni aandacht aan de zaken en toonden daarbij de beelden van de verdachten. Het team heeft verschillende tips ontvangen en onderzocht.

Den Haag
Vandaag werd bekend dat een van de verdachten mogelijk uit de regio van Den Haag komt. Het team roept iedereen uit die regio op om onderstaande video te bekijken en contact op te nemen als u een van de personen in beeld herkent.

Op de beelden zijn twee mannen te zien, onduidelijk is of zij allebei uit Den Haag komen. Het team ontvang hier graag nog meer tips over.

Renault Clio
Eerder werd al bekend gemaakt dat er vermoedelijk een klein, lichtkleurig autootje bij de vernielingen gezien was. Na nader onderzoek blijkt dat dit waarschijnlijk een witte Renault Clio is. Het team komt graag met mensen in contact die een vermoeden hebben wie de verdachte(n) kan/kunnen zijn.

Ernstige zaak; alle informatie kan bruikbaar zijn
Het rechercheteam neemt de zaak erg hoog op. De verschillende intimiderende acties richting het gezin in Hengelo hebben er voor gezorgd dat zij al weken niet meer in hun eigen woning kunnen verblijven. De teamleider noemt het een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen. "De brandstichting met de molotovcocktail had heel anders kunnen aflopen. Je wilt er niet aan denken wat er was gebeurd als de bewoners niet op tijd de woning uit hadden gekund. De daders hebben een enorm risico genomen met deze actie, terwijl er kinderen in de woning lagen te slapen."

Het team benadrukt dan ook dat alle informatie, hoe klein ook, bruikbaar kan zijn in het onderzoek. "Ook als u twijfelt willen we u graag spreken. Soms kan informatie die onbelangrijk lijkt van grote waarde zijn voor het onderzoek. Alle informatie die we binnenkrijgen, onderzoeken we in de hoop dat het leidt naar de aanhouding van de daders".

Tips doorgeven
Wie informatie wil delen, of een vermoeden heeft wie de personen op de beelden zijn, mogelijk dus in combinatie met een witte Renault Clio kan contact opnemen met de opsporingstiplijn via 0800-6070.

Wie echter vertrouwelijk met de politie wil spreken kan contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen op 079 - 345 89 99. Het TNI is de enige afdeling die de identiteit van haar bronnen mag afschermen, zodat ook binnen de politie uw gegevens niet verder gedeeld worden.

Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem. Via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl kunt u geheel anoniem uw informatie doorgeven. MMA is een onafhankelijke meldpunt dat dus niet van de politie is. Pas als uw informatie niet naar u herleidbaar is, wordt het doorgestuurd naar de politie.