DEN HAAG - Het OM heeft na uitgebreid onderzoek te weinig bewijs gevonden tegen vijf personen die verdacht werden van een aanval op de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) op vrijdag 8 november 2019 te Den Haag. Het OM heeft daarom besloten om de zaak tegen de vijf verdachten te seponeren.


Die vrijdagavond was er een bijeenkomst van actiegroep KOZP in een pand aan de Beatrijsstraat te Den Haag. Een groep mensen kreeg daar lucht van en viel vervolgens het pand aan. Zij gooiden met vuurwerk naar het pand en pleegden vernielingen aan auto’s en fietsen. Er werden ook brandjes gesticht. Toen de politie arriveerde, rende de groep weg.

De vijf verdachten werden in de omgeving aangetroffen maar geen van hen in de Beatrijsstraat. Eén van hen is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Uiteindelijk was niet bewijsbaar dat de vijf een bijdrage hebben geleverd aan het gepleegde geweld. Daarom heeft het OM besloten het onderzoek te sluiten en de zaak tegen de vijf verdachten te seponeren wegens gebrek aan bewijs.

De aangevers zijn geïnformeerd.