DEN HAAG - Oud en nieuw is in HMC veilig verlopen. Op de Spoedeisende Hulp van HMC zijn op oudjaarsnacht 8 patiënten geholpen die gewond zijn geraakt door vuurwerk.


In totaal werden op de SEH van HMC Westeinde, een van de grootste spoedeisende hulpen van Nederland, vanaf 12 uur ’s nachts 53 patiënten behandeld. 8 van deze patiënten hadden letsel door vuurwerk. Bij 18 patiënten die op de SEH werden behandeld was sprake was van geweld of alcohol.

Meevaller

Frans de Voeght, coördinator op de SEH, kijkt terug op een oudejaarsnacht die goed is verlopen. “Het is vooral tot 3 uur in de nacht druk geweest,” vertelt hij. “We hadden extra verpleegkundigen ingezet zodat we goed voorbereid waren op grote drukte en iedereen snel en veilig konden helpen. In vergelijking met voorgaande jaren hebben we wel minder vuurwerkslachtoffers gezien. Dat is de eerste meevaller van het jaar.”

Oudjaarsnacht is één van de drukste nachten op de Spoedeisende Hulp van HMC Westeinde, dat niet alleen voorbereid is op vuurwerkslachtoffers, maar als level-1 traumacentrum ook gespecialiseerd is in andere acute zorg zoals slachtoffers van ernstige ongelukken. Want ook tijdens oud en nieuw gaat alle acute zorg in HMC altijd door.

Veilig verlopen

“Ik ben trots op alle collega’s die hard hebben gewerkt en extra diensten hebben gedraaid om oud en nieuw zo veilig mogelijk te laten verlopen,” vertelt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf. ” Door de goede samenwerking van beveiliger tot aan verpleegkundige kijken we terug op een goede nacht. Tijdens de jaarwisseling zijn we altijd extra alert en goed voorbereid op drukte en onverwachte omstandigheden. Zeker in een grote stad als Den Haag. Onze collega’s kunnen dat als geen ander. Dat verdient een groot compliment.”