PIJNACKER - Dankzij een match in de DNA-databank is zes jaar na een overval in Pijnacker een derde verdachte geïdentificeerd. De verdachte, een 25-jarige Amsterdammer, kwam zich dinsdag 16 april melden aan het politiebureau en is daar aangehouden.

De bewoonster van een woning aan de Harnasch in Pijnacker was op 29 maart 2018 alleen thuis toen zij in haar woning werd overvallen door twee mannen. Eén van hen was verkleed als postbesteller en had bij de vrouw aangebeld. Tijdens de overval werd de vrouw mishandeld waarna haar belagers haar gewond achterlieten en er met persoonlijke eigendommen vandoor gingen. Dankzij een oplettende buurtbewoner die 112 belde, was het kenteken van de vluchtauto bekend en kon deze enige tijd later worden stopgezet. Twee inzittenden, Amsterdammers van destijds 19 en 20 jaar oud, werden direct aangehouden. Een derde verdachte, de vermoedelijke postbesteller, bleek te zijn gevlucht. In de bus werden destijds meerdere goederen aangetroffen.

De twee aangehouden verdachten werden in 2019 veroordeeld tot celstraffen. De identiteit van de ontkomen ‘postbesteller’ bleef onbekend. Totdat deze onbekende verdachte in het voorjaar van 2023 werd aangehouden voor een ander feit en zijn DNA moest afstaan. Het DNA van de man bleek namelijk overeen te komen met het DNA-profiel dat was aangetroffen op de goederenuit de vluchtauto. De man is door de districtsrecherche in Zoetermeer benaderd en kwam zich op dinsdag 16 april melden op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Het slachtoffer van de overval is geïnformeerd over de aanhouding. De Amsterdammer wordt op donderdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.