DEN HAAG - De politie onderzoekt hoe een baby uit het raam van een woning aan de Jacob Catsstraat kon vallen. Het jongetje van enkele weken oud is met ernstig letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De moeder is aangehouden. Haar betrokkenheid wordt onderzocht.


Rond 10:00 uur kreeg de meldkamer een melding dat een baby uit een raam van een woning zou zijn gevallen. Gewaarschuwde agenten troffen het jongetje zwaargewond aan op straat. Hij is met ernstig letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij nog steeds verblijft.

Onderzoek

Op social media en in berichtgeving over het incident wordt gespeculeerd over de aanleiding. Op dit moment is de toedracht echter nog onduidelijk en dit wordt door de recherche onderzocht. De 32-jarige moeder is aangehouden. Zij was op het moment dat de politie aankwam als enige in de woning aanwezig. De politie wil in contact komen met getuigen die de val gezien hebben of mogelijk andere informatie hebben die relevant kan zijn. Heeft u iets gezien of heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Of vul onderstaand tipformulier in.


Slachtofferhulp

De politie kan zich heel goed voorstellen, dat indien u de val heeft, gezien of op een andere wijze betrokken bent bij dit trieste incident, dit een grote, emotionele impact op u heeft of kan hebben. Ervaart u klachten en heeft u behoefte aan ondersteuning? Dan kunt u terecht bij Slachtofferhulp Nederland via 0900-0101 of ga naar de website: www.slachtofferhulp.nl