DEN HAAG - Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat er bij de grote brand die 20 mei uitbrak aan de Wouwermanstraat sprake was van brandstichting. Deze conclusie trekt de politie na een uitgebreid onderzoek.

In de nacht van 20 mei brak er rond 03:00 uur een zeer grote brand uit in een aantal woningen aan de Wouwermanstraat. De brandweer kwam direct ter plaatse en heeft zich ingespannen om het vuur te bestrijden. Pas rond de middag kon het sein brand meester worden gegeven. Er raakte niemand gewond bij de brand.

De politie stelde daarna een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Forensisch brandonderzoekers hebben ter plaatse gezocht naar brandresten, die naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn gestuurd ter beoordeling. Ook zijn er getuigen gehoord en camerabeelden bekeken. De uitkomst van het forensisch sporenonderzoek van de politie is dat er geen aanwijzingen zijn gevonden die wijzen op brandstichting.

Hulp uit de wijk
De impact van deze brand op de slachtoffers is groot. Zo’n 40 woningen en een moskee zijn onbewoonbaar geworden. De hulpdiensten hebben zich samen met de gemeente ingespannen om de slachtoffers van de brand bij te staan. Maar ook omwonenden en andere wijkbewoners schoten de slachtoffers direct te hulp, en zamelden direct een groot aantal spullen en geld in.