DEN HAAG - In de parkeergarage aan de Escamplaan in Den Haag nabij het Haga Ziekenhuis is in de afgelopen maand ruim dertig keer ingebroken in auto’s. Bij sommige auto’s is meerdere keren ingebroken. De politie doet onderzoek en is op zoek naar beeld en getuigen.

Tussen begin november en begin december is er ruim dertig keer ingebroken, waarbij in bepaalde gevallen auto’s meerdere keren het doelwit waren van inbraak. Diverse eigendommen zijn meegenomen. De inbraken zorgen voor overlast bij de eigenaren van de auto’s, die het slachtoffer zijn van de inbraken. De politie doet onderzoek, surveilleert extra, de wijkagent is betrokken en burgers worden gewaarschuwd met posters om geen spullen achter te laten in het voertuig. Bij elke aangifte worden beelden zo snel mogelijk gevorderd en doet de politie onderzoek. Daarbij werkt de politie samen met de eigenaar van de parkeergarage. Ook neemt de eigenaar extra preventieve maatregelen om inbraken te voorkomen.

Iets gezien?
De politie is op zoek naar getuigen van de inbraken en vraagt om extra alert te zijn in en rondom de parkeergarage aan de Escamplaan. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u camerabeelden waarop iets verdachts is te zien in of rondom de garage? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.