DEN HAAG/RIJNSBURG - In Opsporing Verzocht is er vanavond aandacht voor de rellen die zaterdagavond 17 februari uitbraken rond een zalencentrum aan de Fruitweg. Dit gebeurde nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Dankzij het optreden van de politie werd voorkomen dat de relschoppers de andere groep bereikte. De politie komt graag in contact met getuigen van deze rellen. Ook zijn er in het programma beelden te zien van verdachten die betrokken zijn bij een woningoverval aan de Vinkenweg in Rijnsburg. Dit gebeurde in de vroege ochtend van dinsdag 25 juli 2023.


Ernstige ongeregeldheden - Fruitweg - Den Haag

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Hier raakten voor zover nu bekend twaalf agenten gewond. Dertien verdachten zijn aangehouden. Relschoppers gooiden met stenen, vuurwerk en andere spullen naar agenten en de brandweer. Sommigen hadden slagvoorwerpen bij zich. De burgemeester van Den Haag gaf een noodbevel af en toestemming voor de inzet van de Mobiele Eenheid en traangas. Bij de ongeregeldheden gingen ook twee politieauto’s en een touringcar in vlammen op. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar deze ernstige ongeregeldheden. De politie vraagt getuigen zich te melden en doet een oproep om beelden van camera's, videodeurbellen en dashcam’s te delen.

Woningoverval - Vinkenweg - Rijnsburg

Op dinsdagochtend 25 juli 2023 vindt er een woningoverval plaats aan de Vinkenweg in Rijnsburg. Rond 03.50 uur hoort de 72-jarige bewoonster een harde klap. Ze gaat naar de slaapkamer van haar zoon. Daar bedreigt een onbekende man de bewoonster en haar zoon. vuurwapen. Haar zoon wordt geslagen met een vuurwapen op zijn gezicht. Vervolgens binden de overvallers de vrouw en haar zoon vast met tie-wraps. In totaal zijn er vier overvallers die zoeken in de woning naar geld, maar dat was er niet. Ze verlaten na een paar minuten de woning weer. Waarschijnlijk gingen de overvallers een dag eerder, op maandag 24 juli, in Oegstgeest er vandoor met een gestolen Volkswagen Golf. Deze Golf is op de Burgemeester Meijboomstraat in Rijnsburg in brand gestoken. Dat gebeurde op woensdag 26 juli rond 03.30 uur ’s nachts. De politie toont in de uitzending camerabeelden van de verdachten.

Uitzending

Opsporing Verzocht is vanavond te zien om 20.25 uur op NPO2. Op woensdag is de herhaling van Opsporing Verzocht om 13.25 uur op NPO2.