DEN HAAG - De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar een politieschietincident vanmorgen aan de Zilverstraat in Den Haag. Daarbij is een 24-jarige Hagenaar gewond geraakt.


De politie-inzet begon vanochtend naar aanleiding van een melding over een steekincident bij een bedrijfspand aan de Zilverstraat. Door het steken was een 55-jarige Hagenaar gewond geraakt. Agenten troffen een 24-jarige man aan en probeerden hem aan te houden. Daarbij hebben zij geschoten en is de 24-jarige gewond geraakt. Zowel de 55-jarige als de 24-jarige man zijn opgenomen in het ziekenhuis en buiten levensgevaar.

Het steekincident wordt onderzocht door de politie. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten door de politie. Dit is een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden iemand gewond raakt of overlijdt.

Het Rijksrecherche-onderzoek is net van start gegaan. Als daaruit meer feitelijkheden te melden zijn, zal het OM dat doen.