NOOTDORP - De politie trof woensdag 26 juli in een pand aan de Meesterstraat ruim 1200 lachgasflessen aan. De flessen zijn inbeslaggenomen. Een 36-jarige man uit Nootdorp is aangehouden als verdachte op grond van de opiumwet.

Naar aanleiding van een melding betraden agenten woensdagmiddag 26 juli een pand aan de Meesterstraat. In het pand troffen zij direct een grote hoeveelheid lachgasflessen (deels nog verzegeld) aan. Het gaat in totaal om 1277 flessen met een straatwaarde van rond de 90.000 euro. Het pand is door de politie afgesloten. De 36-jarige verdachte zit op dit moment vast en wordt gehoord.

Opsporing en vervolging lachgasverbod

Vanaf 1 juli gaan politie en OM de handel, transport, productie en bezit van de drug lachgas opsporen en vervolgen. Per 1 januari 2023 nam de politie al aangetroffen lachgas in beslag. Lachgas in het verkeer leidt steeds vaker tot gevaarlijke situaties. De politie ziet de laatste jaren doden en gewonden vallen bij verkeersongevallen waarbij lachgas in het spel was.

Meld verdachte signalen bij opslagruimtes

De afgelopen jaren zijn bij controles van opslagruimtes regelmatig verboden gevaarlijke goederen aangetroffen, zoals explosieven, vuurwapens en/of grondstoffen voor (de productie van) drugs. Ziet, hoort, of ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Houd uw buurt veilig en meld dit dan bij uw wijkagent. Bij spoed belt u naar 112. Geen spoed? Bel dan naar 0900-8844. Anoniem blijven kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of digitaal via: www.meldmisdaadanoniem.nl.