SCHEVENINGEN / MIDDELBURG - Vandaag werd in Scheveningen, in een woning aan de Prins Willemstraat, een 55-jarige Nederlandse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij internetoplichtingen. Tijdens zijn aanhouding probeerde de man te vluchten, maar de agenten bleken sneller en konden hem toch in de kraag vatten.

In de periode tussen mei 2019 en oktober 2019 werd bij de politie in totaal 16 keer aangifte gedaan van oplichting via verkoopsites op internet. Steeds gingen de zaken over de verkoop van Stelcon-platen. Een persoon bood deze aan op de verkoopsites, vroeg een voorschot voor de levering van de platen, maar vervolgens leverde hij de platen niet.

Tienduizenden euro's

In totaal zou de aangehouden verdachte, door deze oplichterspraktijken, tussen mei en oktober 2019, tienduizenden euro’s hebben buitgemaakt. De benadeelden die de platen bestelden zijn afkomstig uit het hele land. De politie is nog op zoek naar meer gedupeerden.

In 2016 werd deze 55-jarige man ook al aangehouden voor het plegen van soortgelijke feiten. Hij is destijds ook veroordeeld door de rechter. Tijdens dat lopende onderzoek deden 69 mensen aangifte tegen de man. Het televisieprogramma ‘Opgelicht!’ besteedde al meerdere malen aandacht aan dit onderwerp. De man zit vast en wordt gehoord door rechercheurs.