DEN HAAG - Opsporingsprogramma's Team West (Omroep West) en Opsporing Verzocht (Avrotros) besteden vanavond aandacht aan een bankhelpdeskfraude aan de Nederhoflaan in Den Haag. Ook worden in beide programma's beelden getoond van de vermoedelijke schutter van een schietincident aan de Cornelie van Zantenstraat in Den Haag. Daarnaast komt er een overval aan de Oudemansstraat in Den Haag aan de orde.

Bankhelpdeskfraude | Den Haag


Op dinsdag 31 oktober werd een inwoonster uit Den Haag door een zogenaamde medewerkster van een bank benaderd. Deze onbekende vrouw wist het slachtoffer met een smoes te overtuigen om haar bankpassen, sieraden en andere dure spullen aan een koerier mee te geven. Met de bankpassen van het slachtoffer werden in de omgeving van Amsterdam geldopnames gedaan. In de uitzendingen worden er camerabeelden getoond van de twee pinners.

Schietincident | Den Haag

Op zaterdagavond 16 maart rond 18.20 uur troffen agenten in een binnentuin aan de Cornelie van Zantenstraat in Den Haag een zwaar gewonde man aan. De gewonde man bleek van vier hoog naar beneden gesprongen te zijn. Behalve vewondingen bleek deze 41- jarige man ook een schotwond te hebben. Het slachtoffer is inmiddels geopereerd en is aan het herstellen van zijn verwondingen. Het onderzoeksteam heeft geen idee waarom er op hem is geschoten. Verschillende scenario's worden nog onderzocht. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de vermoedelijke schutter.

Overvallen | Den Haag

Een supermarkt aan de Oudemansstraat is eind vorig jaar twee keer overvallen door dezelfde overvaller. De twee overvallen hebben plaats gevonden op woensdag 8 november en op vrijdag 29 december 2023. Op woensdag 8 november heeft de overvaller gebruik gemaakt van een vuurwapen, greep geld uit de kassa en is te voet vertrokken. Op vrijdag 29 december heeft dezelfde overvaller een groot keukenmes gebruikt en is na wederom een greep uit de kassa gevlucht op een zilver/grijze scooter. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de overvaller.

Uitzendingen

Team West wordt iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht is vanavond te zien om 20.30 uur op NPO2. Op woensdag is de herhaling van Opporing Verzocht om 13.35 uur op NPO2.