DEN HAAG - Een 38-jarige Hagenaar die zaterdagmiddag 17 oktober meldde bij een ruzie slachtoffer te zijn geworden van een bedreiging met een vuurwapen, is diezelfde avond zelf als verdachte aangehouden in dit incident. De rollen bleken omgedraaid. De eerder aangehouden man, een 47-jarige Hagenaar, is daarop heengezonden en geen verdachte meer in deze zaak.


Rond 12 uur ontstond een ruzie op de hoek van de Gortmolen en het Groenewegje. Tegen de aanwezige agenten riep de 38-jarige man dat hij werd bedreigd met een vuurwapen. Daarop werd de 47-jarige man aangehouden met behulp van BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). De man volgde daarbij niet de aanwijzingen op van de agenten, daardoor waren zij genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.

Bij de man werd geen vuurwapen aangetroffen. Op aanwijzing is door duikers van het arrestatieteam ook in het naastgelegen water gezocht, ook daar werd niets aangetroffen.

Na verhoor en het bekijken van beelden door de recherche bleek het vermeende slachtoffer zelf verdachte te zijn in deze zaak. Hij bedreigde de 47-jarige man met een mes. De 38-jarige man zit vast.