GOUDA - Er heeft op zondag 30 juni omstreeks 17.30 uur een straatroof van een fatbike plaatsgevonden op het Middenmolenplein, ter hoogte van de kruising met het Getijmolenerf. Na deze straatroof gingen twee verdachten ervandoor. Bij de Voorwillenseweg raakten uiteindelijk een voertuig en een fatbike te water en hierbij zijn meerdere personen betrokken geweest. De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Straatroof

Op het Middenmolenplein vond rond 17.30 uur een straatroof plaats, waarbij twee verdachten de bestuurder van zijn fatbike beroven. Bij deze beroving gebruikten de verdachten geweld waardoor de bestuurder van de fatbike gewond raakte. De twee verdachten gaan er vervolgens op de fatbike vandoor in de richting van de Voorwillenseweg.

Voertuig te water

Uiteindelijk gingen twee personen achter de verdachten aan richting de Voorwillenseweg. Op deze weg raakte de fatbike te met de twee verdachten. Daarnaast raakte ook een auto gedeeltelijk te water. Ter plaatse hielden agenten drie personen aan, een 20-jarige man uit Moordrecht, een 19-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel en een 18-jarige man uit Gouda. Een van de aangehouden verdachten is vervoerd naar het ziekenhuis.

Onderzoek

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de verschillende incidenten die plaats vonden in Gouda op zondag 30 juni. Er is op dit moment nog heel veel onduidelijk over wat er heeft afgespeeld. Er is door de verdachten over en weer aangifte gedaan. Als er mensen zijn die iets hebben gezien omstreeks 17.30 uur in de omgeving van het Middenmolenplein of bij de Voorwillenseweg, komt de politie graag met hen in contact. Heeft u camerabeelden of dashcambeelden van deze incidenten? Deel deze dan met de politie via het onderstaande formulier.