DEN HAAG - Wat een leuk klassenuitje had moeten worden, eindigt op 20 juni 2018 in tranen bij de juf. Drie meisjes vertellen dat ze in een attractie waren betast. De meneer die de beugels van de karretjes dicht deed, had aan ze gezeten. Vandaag mocht de 23-jarige Hagenaar voor de rechter zijn verhaal doen.

De meisjes van 10 en 11 vertelden dat ze meerdere keren in de attractie mochten, omdat er geen rij stond. De man begon met ze te praten, hij maakte een opmerking over hun uiterlijk. Dat ging vervolgens verder in kietelen, in hun zij en buik prikken en knijpen, over hun borst wrijven en ook met zijn hand tussen hun benen. Door het kietelen moesten ze lachen, maar ze zeiden ondertussen wel dat hij moest stoppen.

De man zelf zegt dat hij niets heeft gedaan. Toen er uiteindelijk wel andere mensen kwamen, wilden de meisjes niet uit de karretjes, zegt hij. Daarom heeft hij ze een beetje in hun zij geprikt. Misschien hebben ze dat verkeerd begrepen, aldus de medewerker.


Het Openbaar Ministerie is echter wel van mening dat verdachte de meisjes onzedelijk heeft betast en zich daarmee drie keer heeft schuldig gemaakt aan aanranding. De officier van justitie vroeg daarom vandaag aan de rechter om een taakstraf op te leggen van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. Over twee weken doet de rechter uitspraak.