DEN HAAG - Politieteam Zuiderpark heeft woensdagmorgen 23 juni twee jongens van 14 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging op zaterdag 29 mei in de Haagse Medlerstraat.

Die avond werd een 54-jarige man uit Den Haag door meerdere jongeren geslagen en geschopt nadat hij kort daarvoor de groep op het Heeswijkplein had aangesproken omdat zij andere personen hadden lastiggevallen. De Hagenaar werd kennelijk op de Medlerstraat opgewacht en kreeg onder meer een karatetrap in zijn rug, waarna hij viel. De Hagenaar moest naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen.

De politie heeft na de mishandeling onderzoek gedaan en heeft daarbij camerabeelden uitgekeken. Het onderzoek leidde naar de nu aangehouden verdachten. Het onderzoek duurt nog voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meld overlast
Een groep jongeren zorgt al enige tijd voor overlast op het Heeswijkplein wat ten koste gaat van de leefbaarheid en veiligheid van omwonenden. Gemeente, politie, woningcorporatie Vestia en MOOI Welzijn werken samen om deze overlast te stoppen. Onder meer cameratoezicht is hiervoor ingezet. De politie en gemeente benadrukken om overlast en/of criminaliteit te melden. Bent u getuige van een verdachte situatie? Meld dit altijd bij de politie via telefoonnummer 112 (spoed) of 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.