VOORSCHOTEN - Het dodelijke slachtoffer van de treinbotsing bij Voorschoten is een medewerker van BAM. Een woordvoerder van het bouwbedrijf heeft dat dinsdagmorgen bevestigd.


De bouwkraan op het spoor, waar vannacht rond 03.30 uur een intercity en goederentrein tegen botsten, was eigendom van BAM. De intercity met zo'n 50 mensen aan boord botste vannacht op de bouwkraan, waarna de trein ontspoorde.

In de trein raakten ongeveer deritg mensen gewond, negentien van hen moesten naar het ziekenhuis. Hierbij ook de machinist van de trein die botbreuken opliep. De machinist van de goederentrein is lichtgewond geraakt, werd bekend op de persconferentie over het ongeluk.

Vanwege het ongeluk bij Voorschoten rijden er de komende dagen geen treinen tussen Leiden en Den Haag. Pas als de treinen zijn geborgen en de schade is hersteld, kan het treinverkeer worden hervat. Treinen van Leiden naar Utrecht, Haarlem en Schiphol gaan langzamerhand wel weer rijden. Het Openbaar Ministerie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar het ongeluk. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid zoekt uit hoe het kan dat twee treinen op een bouwkraan op het spoor botsten.