DEN HAAG - De politie hield dinsdag 3 augustus, even voor 03.30 uur, twee Hagenaars van 26 en 29 jaar aan na een melding van een vermoedelijke woninginbraak.

Rond 03.15 uur werd gemeld dat twee personen via een balkon kennelijk probeerden in te breken in een huis aan het Castricumplein. De omgeving werd ruim afgezet. Bij het zien van de politie renden de mannen weg, maar na een korte achtervolging hielden agenten hen aan. Een auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook woninginbrekers mee
U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u verdachte personen in uw buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen in de buurt, bel dan direct de politie via 1-1-2. Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken, zodat u dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Het is van belang om zo snel mogelijk te bellen, immers een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door uw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbrekers oppakken. De politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig!