DEN HAAG - Agenten hebben dinsdag 9 november, even voor 20.30 uur, twee mannen aangehouden na een poging tot woninginbraak. Een getuige zag dat één van de mannen via een raam een woning aan het Margarethaland probeerde in te klimmen.

Rond 19.15 uur probeerde de man aan de zijkant van de woning via het raam binnen te komen, maar liet zich direct naar beneden vallen toen hij een getuige zag. De verdachte verstopte zich in de bosjes. De getuige belde 1-1-2, waarna agenten in de omgeving zochten naar de man. Bij het Aegonplein zagen de agenten twee mannen vanuit de bosjes wegrennen. De achtervolging werd ingezet in de richting van de parkeergarage. Daar verloren de agenten de verdachten uit het zicht, maar in de omgeving werd verder naar hen gezocht . Bij de volkstuintjes achter de parkeergarage werd uitgekeken naar de mannen. Mogelijk hielden de mannen zich daar schuil.

Zoeklicht en warmtecamera
Inmiddels was de politiehelikopter ingeschakeld om vanuit de lucht assistentie te verlenen met het zoeklicht en de warmtecamera. Een verdachte probeerde via een sloot te ontkomen, maar werd na informatie van agenten uit de politiehelikopter aangehouden. Omdat hij in eerste instantie geen gehoor gaf aan het aanroepen werd hij gepepperd, waarna hij uit de sloot werd getrokken. Het gaat om een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Verstopt
De tweede verdachte, een 32-jarige man uit Den Haag, werd ook aangetroffen in de buurt van de volkstuintjes. Hij had zich verstopt onder een dichte struik onder een houten hekje. Ook hij bleek nat te zijn. Een koffer, die werd gevonden bij de volkstuintjes, is in beslaggenomen voor verder onderzoek. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van poging woninginbraak. De politie doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Een inbreker is zo binnen!
In de wintermaanden wordt vaker ingebroken. Het is vroeger donker en inbrekers slaan dan sneller toe. Ook al ga je even van huis weg, een inbreker is zo binnen. Ga je de deur uit? Al is het maar voor even? Zorg voor een bewoonde indruk, laat een lampje branden of sluit een tijdschakelaar aan op je verlichting. Doe voordat je weggaat altijd de ramen dicht en de deuren op slot.

Zie je iets verdachts bij jou in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 112. Omschrijf wat je ziet of zojuist hebt gezien. Kijk voor meer tips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl of https://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html