DEN HAAG - De politie heeft woensdag 20 april om 00.15 uur twee Hagenaars van 39 en 47 jaar aangehouden na een schietincident op de kruising Rijswijkseweg met de Cylinderstraat. Er werden meerdere hulzen aangetroffen. Niemand raakte gewond.

Om 23.30 uur kreeg de politie de melding van een schietincident op de kruising. Na aankomst op de locatie zagen agenten een auto met een lekke band rijden. Daarachter reed een busje. De voertuigen werden op de Jan van der Heijdenstraat staande gehouden. De twee inzittenden werden aangehouden nadat bleek dat zij betrokkenen waren bij het schietincident. De auto stond eerder geparkeerd ter hoogte van de kruising en bleek geraakt te zijn door schoten. Volgens de Hagenaars was er een ruzie geweest in een café met een persoon waarna deze de geparkeerde auto had beschoten. De persoon was er vervolgens vandoor gegaan in een zwarte auto.

De politie doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844. Getuigen die bijvoorbeeld informatie hebben over de zwarte auto of andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Beeldmateriaal kan ook worden opgestuurd naar de politie.