DEN HAAG - De politie heeft vrijdag 12 januari twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident aan het Hoogveen. Dit schietincident, waarbij op een woning werd geschoten, vond plaats op maandag 25 december. Bij dit schietincident raakte niemand gewond.

Op die bewuste maandag kreeg de politie rond 11.00 uur een melding dat er bij een woning aan het Hoogveen een gat in het voorraam was aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er meerdere keren op de woning was geschoten.

Twee mannen aangehouden

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in. In dat onderzoek kwamen de twee vrijdagmorgen 12 januari aangehouden verdachten in beeld. In Voorburg werd een 60-jarige man en in Utrecht een 44-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden.

De twee mannen zitten op dit moment vast en worden later gehoord. De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De twee verdachten worden maandag 15 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris.