DEN HAAG - Naar aanleiding van informatie voortkomende uit encryptie berichten, startte het FinEC-team van de politie eenheid Den Haag een onderzoek. Uit dat onderzoek bleken zich meerdere personen bezig te houden met de handel in verdovende middelen en witwassen. Op dinsdag 12 oktober werden hiervoor een vrouw in Rotterdam en een man in Rijswijk aanhouden.

Uit onderzoek bleek dat 13 andere locaties in Den Haag, Rijswijk, Vlaardingen, Rotterdam en Maassluis ook betrokken waren bij de drugshandel. Rechercheurs hebben deze locaties, woningen, bedrijfspanden en garages uitgebreid doorzocht. Hier werden twee vuurwapens, grote contanten geld en verdovende middelen aangetroffen. Tevens werd er beslag gelegd op onroerend goed en werden er auto’s met verborgen ruimtes aangetroffen. Deze auto’s en motoren werden inbeslaggenomen.

De twee verdachten zitten op dit moment vast en zullen worden gehoord. Beiden verdachten worden op vrijdag 15 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Financieel rechercheren
Een FinEc-team is gespecialiseerd in financieel rechercheren en richt zich op het aanpakken van de internationaal georganiseerde criminaliteit. Zonder geld als “smeerolie” kan de “engine of crime” niet draaien. Bovendien is financieel gewin uiteindelijk altijd het doel van criminelen. Financieel rechercheren is een beproefde methodiek voor het blootleggen van netwerken, het identificeren van daders, het vaststellen van feiten en omstandigheden en het verzamelen van bewijs in strafrechtelijke onderzoeken.