RIJSWIJK - Dankzij een oplettende melder nam de politie woensdag 1 juli tussen 00:00 en 01:15 een gestolen scooter in beslag. Er werden twee verdachten aangehouden.


Dat melden helpt bleek woensdagnacht 1 juli. Een oplettende melder zag dat even na middernacht twee mannen een scooter op de Dr. Wibautlaan in Rijswijk uit een kelderbox haalden en deze bij een school in de buurt neerzetten. Vervolgens reden ze weg. De gealarmeerde agenten controleerden de scooter en deze bleek als gestolen geregistreerd te staan. Even later hielden de agenten twee mannen van 25 en 26 jaar aan. De scooter is in beslag genomen en de recherche doet verder onderzoek.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek. Dat kan door contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Brommers, snorfietsen en scooters worden veel gestolen. Op de themapagina diefstal bromfiets of scooter op politie.nl leest u beveiligingstips en wat te doen als u onverhoopt toch slachtoffer wordt.