DEN HAAG - De politie in Den Haag hield vandaag in alle vroegte twee mannen uit Poeldijk en Monster aan voor betrokkenheid bij een woningoverval in Duizel. Op dinsdag 22 september 2020 werd daar een vrouw in haar woning overvallen door meerdere mannen. Twee andere verdachten zijn al eerder aangehouden kort na de overval.

Overval
De verdachten bedreigen destijds de vrouw en doorzochten geruime tijd haar woning op zoek naar waardevolle spullen. Met de buit op zak verlieten zij het huis, waarna het slachtoffer de overval bij de politie meldde.

Eerdere aanhoudingen

Na een korte achtervolging pakte de politie kort na de overval al twee 21-jarige verdachten uit resp. Valkenswaard en Delft

Impact
Hoewel de overvallers niet veel geweld hebben gebruikt en het slachtoffer niet hebben verwond, was de impact van deze woningoverval op het slachtoffer enorm.

Eerder bericht
Ook riepen wij destijds al de hulp van het publiek in voor info of tips over deze zaak. Zie hier ons eerdere bericht over deze zaak https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/25/09-vrouw-overvallen-in-woning.html

Aanhoudingen
Onze recherche onderzocht deze zaak uitgebreid en dat leidde vandaag met de bijstand van de Haagse politie tot de aanhoudingen van een 20-jarige man uit Monster en een 21-jarige man uit Poeldijk.

Beide verdachten worden vandaag gehoord over hun precieze rol en aandeel in deze zaak.