ZOETERMEER - Een 17-jarige jongen uit Delft raakte dinsdagmiddag gewond na een schietincident op het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer. Later op de dag kon een 17-jarige en een 18-jarige man uit Den Haag worden aangehouden. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Het schietincident gebeurde rond 16:30 uur op het parkeerterrein bij een school. Bij het schietincident raakte een 17-jarige jongen uit Delft gewond. Hij kwam op eigen gelegenheid in het ziekenhuis en is daar met spoed behandeld. Rechercheurs en forensisch specialisten doen uitgebreid onderzoek op het parkeerterrein en bij het ziekenhuis.

Twee verdachten aangehouden
Getuigen vertelden dat er direct na het incident meerdere jongens wegrenden in de richting van de Vaartdreef. Later op de dag konden twee verdachten worden aangehouden, een 17-jarige en 18-jarige man uit Den Haag.

Getuigen gezocht
De recherche is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van het schietincident. Heeft u iets gezien van dit incident, of heeft u camerabeelden of andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Meldt u dit dan alstublieft via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. vul hier u tipformulier in