DEN HAAG - ‘In het leven gaat niet altijd alles over rozen. Ik wil eigenlijk gewoon meegeven, val je. Pak jezelf op. Sta op en vecht. Dan komt het wel goed.’ Met deze woorden sluit Thessa van Team Overbosch haar persoonlijke verhaal af in de reeks ‘tattoo talk’ van de Invictus Games. De ‘tattoo talk’ is een tentoonstelling waarin naast Thessa vier leden van het Nederlandse Invictusteam, honkbalspeler Kalian Sams en de Haagse nachtburgemeester Pat Smith een persoonlijk verhaal vertellen over hun tatoeage.

Het verhaal van Thessa begint op het moment dat haar ouders uit elkaar gaan. Voor de dan 14-jarige Thessa een heel verdrietig moment. ‘Het ging niet op een heel leuke manier. Mijn vader was weggegaan. Mijn eerste reactie was, ik hoef je nooit meer te zien’, vertelt Thessa in de video die - als puber - veel moeite heeft met de situatie. ‘Ik heb toen ook een tijdje bij jeugdzorg gezeten om te leren omgaan met verdriet en met emoties.’

Uiteindelijk zocht Thessa weer contact met haar vader. ‘Het is toch je vader en je houdt heel veel van hem. Vervolgens zijn wij met elkaar weer heel erg sterk geworden. Het heeft wel lang geduurd, toen ik 20 was, was pas het eerste moment dat het weer een beetje oké ging. Dat was voor mij het moment dat ik dat, ik wil een tatoeage. Het is eigenlijk 1 rechte lijn tussen mijn schouderbladen waarin aan de onderkant drie driehoekjes vast zitten. Ik ben het middelste driehoekje, mijn vader en moeder alle twee een ander driehoekjes. Ondanks alles zijn wij nog met een lijn aan elkaar verbonden.’ Beluister hier het hele verhaal van Thessa.

Zes locaties in Den HaagVanuit haar rol als ambassadeur voor de Invictus Games deelde Thessa haar verhaal voor de reeks ‘tattoo talk’, die je via de site van de Invictus Games kunt beluisteren. De fototentoonstelling is sinds 15 maart op zes locaties in Den Haag te bekijken. De tentoonstelling toont de portretten en veerkrachtige verhalen achter de tatoeages van Nederlandse deelnemers aan de Invictus Games en bekende Hagenaars. Donderdagochtend 17 maart onthulden de geportretteerden hun eigen portret voor het Vredespaleis.

Ambassadeur Invictus GamesMet de tentoonstelling willen Haagse Schatten en de organisatie van de Invictus Games het sportevenement dat van 16 tot en met 22 april plaatsvindt in Den Haag onder de aandacht brengen. Vanwege haar deelname aan het goed bekeken televisieprogramma Bureau Hofstad werd Thessa gevraagd om als ambassadeur voor de Invictus Games op te treden. ‘Ik vind het een eer deel uit te maken van dit team’, zegt Thessa hierover. ‘Ik vind het een heel mooi evenement. Deze helden laten mij zien dat opgeven geen optie is. Er is altijd een weg, als je maar wilt…’