DEN HAAG - Een voetbalwedstrijd tussen twee jeugdteams onder 16 jaar bij een vereniging aan de Daal en Bergselaan liep zaterdagavond 1 juni dermate uit de hand dat er veel politie aan te pas moest komen om de rust weer te herstellen. Twee verdachten zijn aangehouden, eentje voor mishandeling en een voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.


Na een beslissing van de scheidsrechter, keerde een van de teams zich tegen hem, waarna een massale vechtpartij ontstond. Vele politie-eenheden, waaronder surveillancehondengeleiders, kwamen ter plaatse om de orde te herstellen. Toen de massa zich vervolgens ook tegen de politie keerde, hebben hebben agenten hun wapenstok moeten gebruiken om de groepen uit elkaar te drijven. Ambulancepersoneel heeft twee personen nagekeken: een persoon was gebeten door een politiehond, de ander raakte gewond tijdens het politieoptreden.

Het parate peloton, een flexibel inzetbare politie-eenheid, kwam ter plaatse en heeft de agenten ter plaatse ondersteund om alle aanwezigen van het terrein te verwijderen. Er werd een verdachte aangehouden voor mishandeling, een tweede verdachte is ingesloten aan het bureau omdat deze niet voldeed aan een bevel of vordering.