LEIDEN - De politie doet onderzoek naar een ontploffing die plaatsvond in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 mei bij een bedrijfspand aan de Brandt Buyskade in Leiden. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen en camerabeelden.


Explosie

Rond 00.30 werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal. Explosief materiaal werd bij een bedrijf naar binnen gegooid en veroorzaakte een explosie. Als gevolg van de explosie brak een kleine brand in het bedrijf uit die snel onder controle was. Uit voorzorg werd de omgeving rond het bedrijf afgezet door de politie. Er raakte niemand gewond, maar het bedrijfspand heeft aanzienlijke schade opgelopen. Experts van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek bij het pand. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op.


Heeft u informatie?

De recherche onderzoekt de (toedracht van de) zaak. Omwonenden met camerabeelden worden gevraagd om zich te melden. Informatie die het onderzoek kan helpen, is welkom. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving of heeft u mogelijk beelden van camera’s aan de Brandt Buyskade in Leiden waarop rond 00.30 iets verdachts te zien is? Of heeft u weet van eventuele (criminele of sociale) conflicten die te maken hebben met deze ontploffing? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070 of via het tipformulier. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.