DEN HAAG - De politie heeft in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een explosie vannacht bij een woning aan de Bothastraat. Ook doet de politie uitgebreid onderzoek naar twee andere explosies vannacht bij bedrijfspanden aan de Beeklaan. Bij de explosies was schade, er vielen geen gewonden.

Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding van een explosie bij een woning aan de Bothastraat. Agenten troffen een vernielde portiekdeur aan. Direct is een onderzoek gestart en kwam een verdachte in beeld. Deze verdachte, een 16-jarige inwoner uit Den Haag, kon kort daarna in zijn woning worden aangehouden. De verdachte zit vast en wordt gehoord.

Explosies Beeklaan

Bij een bedrijfspand aan de Beeklaan werden rond 04.00 uur harde knallen gehoord. Agenten stelden schade aan de voorzijde van het pand vast. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er vlak na deze explosie nog een tweede explosie plaatsvond bij een andere horecagelegenheid in diezelfde straat. De politie doet momenteel uitgebreid onderzoek naar deze explosies. Ook wordt er onderzocht of er een verband bestaat tussen deze explosies.

Getuigen

Voor ons onderzoek zijn wij dringend op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord van deze explosies? Of heeft u camerabeelden bij uw woning/auto waarop iets te zien is? Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met explosies, voorbereidende handelingen of handel in zwaar vuurwerk? Informatie kan worden gedeeld via de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie en beelden kunnen ook worden gedeeld via het onderstaande tipformulier.

Meld verdachte situaties

De politie werkt aan het voorkomen van nieuwe explosies en daar is de hulp van de burgers hard bij nodig. Dat blijkt ook weer uit deze zaak. Verdachte situaties kunt u altijd melden via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever. Ziet u een verdachte situatie in uw omgeving? Bel dan direct 112.